Tu, ce știi despre Microsoft?
Scurt istoric

Microsoft este o companie americana, cea mai mare producătoare de software din lume, cu peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări.Este o companie care dezvoltă, produce, licențiază și face întreținerea la o gamă largă de servicii în principal legate de calculatoare. Fondată la 4 aprilie 1975, Microsoft a avut la început scopul să dezvolte și să vândă interpreterul BASIC pentru calculatorul Altair 8800.

Compania a fost fondată de către Bill Gates și Paul Allen, după ce, cu 3 ani în urmă, aceiași înființaseră compania Traf-O-Data, cu care însă nu au avut succesul scontat. Directorul general este în momentul de față Steve Ballmer.În decursul anilor Microsoft a devenit din ce în ce mai mare: la mijlocul anilor 1980 domina piața cu sistemul de operare MS-DOS, care a fost apoi urmat de Windows.

                                                        Top 10 facts-Microsoft


Microsoft în Romania

„Inspirația noastră la Microsoft este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României”

Compania este prezentă în România din anul 1992. Microsoft are două centre în România, unul de suport tehnic la București și unul de dezvoltare la Timișoara, unde se dezvoltă o parte a motorului de căutare Bing. În total, în cele două centre lucrează 300 de angajați.


 Asocieri tangibile. Asocieri intangibile

Asocierile tangibile suprind impactul social si economic pe care Microsoft il are in Romania si nu numai.

Peste 50% dintre locurile de muncă din industria IT românească sunt influențate de Microsoft. Pentru fiecare RON pe care Microsoft îl câștigă în România, partenerii Microsoft din industria locală câștigă peste 6 RON.

Tinerii și Educația se numără printre prioritățile Microsoft în România. De exemplu, Microsoft a anunțat în 2013 un grant de 50.000 de dolari pentru dezvoltarea unui program de mentoring la nivel național pentru orientarea tinerilor în carieră, având în vedere că unul din patru tineri din România sub 24 de ani nu are un loc de muncă

 Care e diferenţa dintre Google şi Microsoft din punct de vedere al imaginii? În fond, sunt doi coloşi care generează profituri uriaşe. Diferenţa e că în comunicarea brandului, Microsoft a fost întotdeauna scorţos, iar Google a fost prietenos.5 mituri despre Microsoft

1. Bill Gates este hain
2. Microsoft nu reprezinta inovatie
3. Microsoft este un monopol pe piata calculatoarelor personale
4. Microsoft nu pune accent pe securitate
5. Microsoft a inventat sistemul WindowsSite-uri care m-au ajutat:  wikipedia.org  
                                          subiectiv.ro
                                          paginata.com

Comentarii