Ce spun bijuteriile despre tine?
M-am hotarat sa scriu despre acest subiect, pentru ca de curand am primit o intrebare:
Ce parere ai despre bijuterii? Ce crezi ca inseamna?

  • Intai de toate, ce este o bijuterie, care e definitia? Am cautat asta pe google si uite ce imi povesteste wikipedia:

Bijuteria este un obiect de podoabă, confecționat din metale sau materiale prețioase, având scopul de a înfrumuseța sau a etala bunăstarea purtătorului.
  • Scurt istoric:

Cercetările au demonstrat că deja cu 100 000 de ani în urmă omul a căutat să se împodobească cu scoici.
Dovezi sigure atestează însă faptul că cel puțin cu 25 000 de ani în urmă în epoca de piatră, s-au folosit bijuterii la gât ca șiraguri alcătuite din dinți de animale, cochilii de melci, veretebre de pește, oase, perle, chihlimbar.
In perioada când s-a cunoscut prelucrarea metalelor epoca bronzului apar obiecte de podoabă din metal de diferite forme, mai târziu din sticla.
Obiectele de podoabă fiind folosite și ca obiecte de schimb, folosite ca monezi. Când se descoperă o cantitate relativ mare de bijuterii de valoare, s-a descoperit de fapt o comoară. Abia în secolul XX apar obiecte de podoabă din material plastic.

Dupa ce am vazut exact ce inseamna, am zis ca au o insemnatate cu siguranta. Nu m-am inselat, intrucat psihologii spun ca acestea ar fi o reflectare a propriei persoane. Am citit mai multe despre aur si argint. Personal, iubesc argintul si urasc aurul ( desi port un inel de aur, am exagerat, putin, dar oricum nu imi place). Am citit ca "argintul, de exemplu, este favoritul femeilor creative, carora le place sa compuna poezii, sa cante sau sa dea lectii de dans. Daca vezi pe mana unei doamne o bratara din argint in forma de sarpe, poti fi sigur ca in fata ta sta o adevarata boema. Aceasta atrage barbatii prin excentricitate, dar ii este greu sa-i tina pentru mult timp langa ea." Eu cred ca nu este neaparat adevarat, dar 60%, psihologii au dreptate.
Am impresia ca acele persoane care poarta mult, mult, aur si il poarta prost nu cunosc absolut nimic despre bijuterii, eleganta si bun gust si o fac doar asa...

"Cerceii mari si inelele cu diamante, precum si lanturile din aur masiv sunt purtate pentru a fi scoasa in evidenta situatia materiala buna a proprietarilor acestora. Cu toate acestea, majoritatea psihologilor considera ca acest tablou vestimentar este un semn al prostului gust."

De exemplu, imi place foarte mult lantul ( de sus), desi este din aur. Il vad asa...feminin si cred ca ma identific cu asta.

 Aici cred ca e prea mult...


Ca sa raspuns la intrebarea de la care am pornit...Bijuteriile cred ca ne fac mai frumosi, mai eleganti si ne ajuta sa ne creem propria identitate. Sunt rare cazuri cand avem o bijuterie la fel cu unul dintre prietenii nostri, deoarece suntem diferiti si asta se reflecta si in ceea ce purtam. Nu intotdeauna ele au un rol pozitiv, fiindca pot reflecta altceva decat ceea ce esti cu adevarat. Legat de accesorii, conteaza mult ce porti, unde si cand.Ce inseamna bijuteriile? 

Pentru fiecare au o alta insemnatate. De exemplu, cred ca multe persoane poarta bijuterii pentru ca le amintesc de  persoanele dragi si simt o conexiune cu acestea. Pentru altii, accesoriile contribuie la frumusetea exterioara. Cu siguranta, pentru orice femeie, bijuteriile au loc special pe langa truse de make up si altele. :)

Concluzie: 
  • Purtam bijuterii pentru ca asa simtim, ca vrem sa fim mai frumosi, mai interesanti sau ca pur si simplu ne plac.
  •   Purtam bijuterii cu un motiv...


Tu, de ce porti bijuterii? 
Comentarii