Nu e ceea ce pare!

Tocmai ai terminat clasa a 12-a si abia astepti sa ajungi la facultate?! Ei bine, nu fi asa entuziasmat! Te gandesti ca o sa scapi de cicalelile parintilor, de ora fixa când trebuie sa fii acasa, de masa de pranz obligatorie si de fetele comune ale oamenilor din orasul natal? Stai linistit, de aceste lucruri iti va fi dor, mai tarziu.

Scriu aceste rânduri, deoarece fix in urma cu un an asteptam entuziasmata sa plec la facultate si "inevitabilul" s-a produs. Schimbarea asta, cu mersul la facultate, e minunata! Altfel nu am avea cum sa evoluam, cum sa cunoastem alte persoane si cum sa iesim din zona noastra de confort.

E minunat sa fii student, crede-ma pe cuvant! Partea rea, totusi, exista! Nu te astepta sa intalnesti doar persoane de incredere, doar locuri minunate si ajutor din toate partile. Nu, acolo esti doar tu. Tu iti gatesti, tu iti faci patul, tu te trezesti sau nu sa mergi la facultate. Totul depinde doar de tine! Nu mai poti da vina pe nimeni!

Facultatea nu e ceea ce pare! Da, e normal sa crezi ca o sa te distrezi si o sa inveti in paralel, dar asta nu e tot! Vor aparea responsabilitati si situatii delicate când mama nu raspunde la telefon si trebuie sa stii sa iesi tu singur cu fruntea sus!

Acum un an eram atat de incantata ca voi incepe facultatea! Acum, lucrurile stau putin diferit...

Concluzie: Viitor student, fii optimist si curajos! Adevarata viata acum incepe!

Comentarii