Tu ai grijă de puiul tău?


 
Venirea pe lume a unui copil nu este doar un dar, ci mai mult de atât, este cu adevărat o minune. Încă de la aflarea veştii ca va veni pe lume o nouă fiinţă, mămicile se preocupă mult mai mult de propria persoană, au grijă cu ce se îmbracă, ce mănancă, cum stau, unde stau. Responsabilitatea principală este însă propriul copil. De la 1 centimetru şi până poate singur să îşi poarte de grijă, copilul reprezintă pentru mamă tot ce are ea mai de preţ, universul ei, viaţa ei, motivul său de fericire. E atât de frumos să vezi o mamă frumoasă langă un copil şi mai frumos! Dar, acest lucru vine din interior. Şi nu uşor. Să începem cu mămicile. Ele fac aproape totul pentru frumuseţea pruncilor lor. Încă de când află de veste îşi menajează burtica, aleg produse pentru cei mici şi după naştere fac tot posibilul ca puiul lor să aibă tot ce îşi doresc. Copiii, încă de la vârste fragede vor să fie cei mai chipeşi. Îşi aleg lucruri la moda, sunt la curent cu tehnologia şi au dorinţa arzătoare de a fi unici. Aşadar, toţi ne-am dori să fim frumoşi, dar şi fericiţi. Nu este destul să avem haine frumoase, dar inconfortabile, ultimul tip de telefon, dar care îi face mai mult rău celui mic, cele mai noi jucării, dar nu neapărat utile. Totul se transformă, evoluează, se modifica. De aceea e important să fim la curent cu orice şi să fim frumoşi, dar sănătoşi.Nu e destul să cumpăram anumite produse, ci important e pentru ce le cumparam şi dacă sunt cu adevărat utile, ne satisfac nevoile, ne fac să ne simţim confortabil.

 Întotdeauna e bine să facem alegerea potrivită. Indiferent dacă eşti mamică sau urmează să fii, trebuie să ai grija. Grijă de puiul tău! Tot ceea ce contează este o creştere sănatoasă, iar cea mai responsabilitate aceasta este. Depinde foarte mult de mediul în care trăim, de circumstanţe, de persoanele din jurul nostru, dar cel şi cel mai mult, de deciziile noastre. Noi alegem pentru noi, dar până la un moment dat şi pentru copilul nostru. E important ca alegerile nostre să fie doar bazate pe raţiune şi de ce nu pe instinctul matern. Pe lângă acestea, calitatea  tuturor produselor pe care le consumam este extrem de importantă. De acest lucru depinde cel mai mult şi felul în care ne simţim. Facem totul cu dragoste şi de aceea, cumparăm orice tot din iubirea nemarginită pe care le-o purtăm. Mama şi copilul sunt poate singurele fiinţe care aleg una pentru cealalta. Mama la începutul vieţii pruncului ei, iar copilul spre sfârşitul vieţii fiinţei care l-a adus pe lume sau de ce nu de când devine major. Totul e important în această relaţie şi totul se bazează pe multă dragoste.

Dragi mămici, întotdeauna alegem să ne fie bine, dar mereu suntem cu gândul să le fie bine lor, copiilor noşti. Aşadar, e important cu ce îl hrăneşti pe micuţul tău, cu ce îl îmbraci şi multe alte lucruri. Grija pentru micuţul tău se vede în deciziile pe care tu le alegi pentru el. De aceste decizii depinde şi fericirea lui, dar şi a ta!
 

Comentarii