Mâini şi suflet

Am ales sa scriu astazi despre maini. Poate e un subiect tocmai bun, pentru unii si poate nu, pentru altii. Eu vad mainile nu doar ca o parte importanta a corpului nostru, ci si ca o fata a sufletului nostru. Cred cu tarie ca arata felul de a fi a unui om, de a gandi, caracterul, plus cat de ingrijiti sau nu suntem. Ultimul lucru e mai putin relativ, deoarece adesea ni se intampla, noua, femeilor sa ne sara oja de pe unghii chiar in momentul cand ne asteptam mai putin si asta nu inseamna ca nu iti ingrijesti mainile. 


Ei bine, mainile transmit foarte multe. Nu cred ca as putea spune mai multe si mai frumos de cat a facut-o deja, MORGAN LEE EMET.

"Mâinile spun povești cu calmul și blândețea unui om bătrân. Toate lecțiile vieții le găsești, cumva, acolo, în mișcările lor – tot ce vrei sa știi despre precizie, creație, eleganță, putere, șarm, greutăți, muncă, greșeală, iertare, frică, toate secretele se ascund în ele, prin ele, sub ele, ca o pereche de ochi albi. Mâinile știu mai mult decât capul, simt mai mult decât văd ochii, vorbesc mai mult decât gura. Mâinile sunt mame care ocrotesc viața la începutul ei și la sfârșit, ca nou-născut și ca bătrân.
Câtă nevoie ai de ajutor, câtă greutate porți între tâmple, câtă lumină îți rănește ochii, cât sânge fierbe sub pielea iubitei, câtă furie stă într-un pumn, cât de mult nu vrei să-i dai drumul unei mâini din a ta, doar prin înțelepciunea lor capeți răspunsurile.
Mâinile sunt ochi în întuneric. Mâinile nu au rușine, ci deminitate. Mâinile se spală mereu de păcate, pentru că mint cu ușurință și rostesc cele mai suave șoapte. Mâinile dezbracă și îmbracă, iubesc și urăsc, sterg lacrimi și ascund durerile din priviri. Mâinile ajută, distrug, poartă de grijă, provoacă dureri, alină dureri, țin de cald sau sufocă, cresc oameni sau îi omoară.
Cu atâta putere nu te mai poți juca, odată ce ai trecut de copilărie. Ai viața în propriile mâini. Ce faci cu ea?"Comentarii