Cuvintele strică sau vindecă sufletul?!

Cuvintele dor, strica,învie, zidesc, fac, patimesc, da, chiar si ele "vorbesc", spun  atat de multe. Cuvintele sunt mai mult decat am crede. Poate, uneori nu ne dam seama ca reprezinta o reflectare, o imagine a noastra, a sufletului nostru. 


De multe ori am auzit: "Gandeste inainte sa spui ceva". Primul om care mi-a spus acest lucru a fost bunica, iar atunci am inteles ca e foarte important. Trebuie sa am in vedere mereu ce spun celorlalti. Evident, nu se intampla asta. Uitam, grabiti, agitati, nervosi,pur si simplu trantim cuvintele fara sa ne pese, fara sa ne gandim ca dor mai tare decat orice pe lumea asta.
  • Cand ai spus ultima oara "multumesc"?
Stim ca prin vorbe putem strica o petrecere, un eveniment, un moment perfect. Nu mai spun de prietenii si relatii. Cate legaturi pline de iubire nu s-au destramat din cauza unui cuvant spus intr-un moment nepotrivit? Si uite asa...ajungem sa stricam suflete, sa schimbam oameni, sa modificam tot doar printr-o vorba spusa probabil intamplator. Cate relatii nu s-au rupt din lipsa cuvintelor?
  • Te gandesti inainte sa spui un cuvant?
Cuvintele invie sentimente, stari, afectiune, altruism. Cuvintele invie oameni. Da, un simplu cuvant ne poate face mai buni, diferiti, sensibili, puternici, fericiti sau tristi, ganditori sau nepasatori.
O conversatie nu ar exista fara cuvinte. Asa ne exprimam, asa aratam ceea ce suntem, asa reflectam interiorul nostru, doar asa ne facem cunoscuti.
  • Cat de des spui "te iubesc" ?
Nu dau in cap nimanui, nu vreau sa judec, nici sa condamn. Stiti voi care sunt cele mai folosite structuri? Nici "multumesc", nici "te iubesc", nici "ai grija de tine", nici macar "buna ziua"...Trist, de asta spuneam la inceput ca nu vreau sa condamn, dar cred ca meritam ceva mai mult decat uzualele expresii ce contin partile corpului. De exemplu, „îi face ochi dulci", „îşi face de cap", „s-a făcut mare", „şi-a pus lumea-n cap", „a pune osul la treabă"  sunt printre cele mai folosite .

Concluzie:  

  • "Cuvintele sunt vocea inimii!"
  • "Venim cu cuvânt şi prin cuvinte. Rămânem datorită cuvintelor şi în cuvinte."

Comentarii