Oamenii ne inspiră sau ne influenţează?

Cred ca e o intrebare care se regaseste pe buzele tuturor celor care sunt la inceput de drum. Indiferent daca avem sau nu experienta oamenii din jurul nostru ne influenteaza mai mult sau mai putin. De ce depinde asta? Nu as putea sa spun in mod cert, dar cred ca doar de noi. Sa revenim la oamenii care ne inspira inainte de toate. Întâlnirea cu ei va ramane in mintea si sufletul nostru sigur pentru mult timp. Pentru ca ii vedem ca niste modele sau pentru ca sunt oamenii care îşi pun în practică visurile, oamenii care ne uimesc cu talentul lor, cu energia lor, aşezată în slujba unor cauze care schimbă viaţa altora în mai bine. Pentru ei totul e posibil sau doar se incapataneaza sa para asa? Personal cred ca oamenii care ne inspira trebuie sa fie niste persoane echilibrate in tot ceea ce fac. Nu persoane foarte bogate, nu persoane frumoase fizic, ci trebuie sa fie oameni de la care invatam fara sa ne oprim. Oameni cu o cultura vasta intotdeauna vor alege sa faca lucruri inspirate.
Cat de mult ne influenteaza oamenii?
Cred cu tarie ca cel mai mult pe lumea asta ne influentam noi pe noi. Oamenii mari pe oamenii mici sau invers. De cate ori nu am auzit citatul: "Spune-mi ce prieteni ai ca să-ți spun cine ești"? Suntem, poate fara sa vrem usor influentabili. Facem lucruri pe care altii le vor, luam adesea dicizii pripite, zambim fals, ne lasam condusi. Totusi, gandirea nu are cum sa o ia cineva. Intelectul, modul unic de a privi realitatea ne apartine. Suntem diferiti si tocmai de aceea nu trebuie sa ne lasam "la mana" altora. Trebuie sa aratam ca suntem buni, asa, cum suntem noi, in felul nostru de a fi. Accepta-ti propriile decizii, fii tu!
Asadar, oamenii ne inspira, dar ne si influenteaza. Noi suntem singurii capabili  de a alege ce vrem de la oamenii din jurul nostru. Te-ai gandit vreodata cat de usor te lasi influentat de ceilalti?

Comentarii